Loading

Syksy

Luontoretkellä on tilaa keskittyä olennaiseen

Syvällä korpimetsässä ei ehkä ole wifiä, mutta yhteys luontoon on vahva. Maaruska näyttäytyy jo elokuussa ja ruska leviää lehtiin syyskuussa, näin meidän korkeuksilla. Parhaimmillaan ruska-aika on syyskuun puolesta välistä lokakuun puoleen väliin, ja reittejä löytyy lyhyemmästä päiväretkestä aina pidempään, yön yli kestävään ruskavaellukseen. Luonnossa vietetty yö palkitsee retkeilijän aamukasteen tuoksulla, vedenpintaan nousevalla usvalla ja lintujen aamuherätyksellä, mutta jo lyhyempikin retki voimaannuttaa ja antaa tilaa keskittyä olennaiseen. Täältä näet syksyn tapahtumat.

Syksy Nurmeksessa

Bomban lyhyitä retkikohteita ovat esimerkiksi Jurttivaara, josta avautuvat vaaramaisemat kilometrin nousun jälkeen, ja Kohtavaaran luonto- ja historiapolku, jonka vaihteleva maasto näköalatornineen ihastuttaa koko perhettä. Päiväretkiin sopivia kohteita Bomballa ovat muun muassa Raesärkät, Mujejärvi ja Peurajärvi. Mujejärvellä ja Peurajärvellä on myös pidempiä reittivaihtoehtoja yön yli retkeilyä varten. Peurajärven reitillä on yhteys Hiidenportin kansallispuistoon, jossa retkeilijä löytää koettavaa pidemmäksikin aikaa. Yön yli kestävälle retkelle tarvitsee jo vähän isomman repun, eväiden lisäksi ilta- ja aamupalan, ensiaputarvikkeet ja majoitteen, joka suojaa hyttysiltä ja mahdolliselta sateelta. Luonnossa vietetty yö palkitsee retkeilijän kasteen tuoksulla, veden pintaan nousevalla usvalla ja lintukuoron säveltämällä aamuherätyksellä.

Uutta! Ylä-Valtimon Pertunvaaralla on uusi näköalatorni, josta avautuvat maalaismaisemat valtakunnallisesti arvokkaalle maisema-alueelle.

Käyntikohteet alueella

Käy syvälle luontoosi

Koe matkallasi karjalaista kulttuuria, paikallishistorian havinaa ja silmiä hivelevää taidetta.

Tutustu perinteisiin
Loading count of favourites list