Loading

Talvilomailijan tärpit Nurmekseen

Äksyjen Ämmien kestosuosikkeja sekä piileskeleviä helmiä

Pohjois-Karjalassa, Pielisen pohjoisimman kärjen tuntumassa, Suomi-neidon vyötäröllä ja sinertävien vaaramaisemien ympäröimänä sijaitsee Nurmes. Jos silmät sulkiessaan ja unelmien talvilomaa miettiessään saa näkyviin hohtavia hankia, juurevaa lähiruokaa, hiljaisuutta ja rauhallista ulkoilua omilla laduilla, löytää haaveiden lomapaketin todennäköisesti juuri Nurmeksesta. Talvilomailijan Nurmes tuo monelle mieleen suositut Majatalosta majataloon -hiihtovaellukset sekä Bomban seudun kylpylöineen, mutta mitä helmiä lymyilee tunnetuimpien elämysten takana? Äksyt Ämmät omaavat vuosien kokemuksen seudun maastoista ja majataloista. Ämmät keräsivät alle omia talvisuosikkejaan.

Ketkä kutsuisit kanssasi Laitalan Lomien paljun lämpöön?

Majatalon Hemmottelupaketti

Laitalan elämysaamiaisella ikimuistoisen elämyksen luovat ylenpalttiset herkut sekä erikoisen tunnelmallinen ympäristö – ihan vain kahdelle.

159€
/hlö
 Talvisin elämysaamiainen nautitaan takkatulen tai leivinuunin lämmittäessä. Kesällä korit kannetaan laiturille tai joen rantaan.

Kulinaristin talviloma

Kulinaristin hyvinvointilomalla majoitut mukavasti valitsemassasi viihtyisässä majatalossa ja nautit herkullista terveellisestä lähiruoasta- Karelia á la carte.

110€
/vrk/hlö
Lepäilyä Laitalan Lomissa

Ihan vaan oot ja leppuutat

Jos loikoilusta haluaa ottaa tovin lomaa, löytyy läheltä oma latu ja umpihankea lumikenkäilijälle.

100€
/hlö/vrk

Majatalosta majataloon hiihtokierros

Tällä hiihtolomalla hiihdetään postikorttimaisemassa ihan vain omaa ryhmää varten ajettua yksityistä latua pitkin.

540€
/hlö

Peti & Latu hiihtopaketti

Täysihoidolla ja yhdessä viihtyisässä majatalossa majoittuen hiihtolomailu on raukea rauhallinen elämys.

105€
/hlö/vrk

Kulinaristin talviloma 

 Kulinaristiretkeläisellä on valittavanaan neljä Karelia à la carte majataloa, joista jokaisella on oma tapansa kuljettaa paikallisten makujen äärelle.  

Majatalo Puukarin Pysäkin Anni emäntä on täysin tinkimätön raaka-aineiden suhteen. Oman pellon ruis ja lähiseudun luottotoimittajat luovat tukevan selkärangan Puukarin keittiön tarjoiluille. Karjalaiset antimet tarjoillaan aina hersyvien tarinoiden maustamina. 

Laitalan Lomien hirsiseinien suojissa hiihtovaeltajat osaavat jo vaatia tukevia pannukakkuja. Illallisen kruunaa usein juhlava jälkiruoka. Kun makuelämyksillä liioittelun haluaa aloittaa jo varhain, kannattaa tilata majatalon uutuus: Elämys aamiainen. Elämys nautitaan omassa rauhassa erikoisen suloiseen paikkaan katettuna. 

Pihlajapuun vanhan koulun suojissa maistuvat lähimetsien antimet. Ympäristöystävällisyys sekä kestävä ja vastuullinen matkailu ohjaavat majatalon kaikkea toimintaa. Lautasmatkaa maustaa hyvä mieli. 

Männikkölän Pirtti on tunnettu paikallisista piirakoista. Aitojen, rukiisten karjalanpiirakoiden lisäksi Männikkölässä pääsee maistamaan niin vatruskoita kuin sultsinoitakin. 

Varaa kulinaristin talviloma  

Paikallista ruokaa Laitalan lomien ruokapöydässä.
Nautiskele lomalla paikallista ruokaa.

Ihan vaan oot ja leppuutat 

 Voisiko talviloman viettää autuaan toimettomana? Antaa muiden huolehtia kaikesta ja hipsiä hämärän tullen valmiiksi lämmitettyyn saunaan? Kääntäisi kirjansivua, jos oikein innostuisi. Jos loikoilusta haluaa ottaa tovin lomaa, löytyy läheltä oma latu ja umpihankea lumikenkäilijälle. Täydellistä raukeutta etsivä kenties täydentää pakettia hieronnalla ja saunan oheen tilatulla paljulla. Lepuutusloman voi varata mihin tahansa Nurmeksen neljästä majatalosta. 

Varaa talvinen lepoloma

Laitalan lomat ja Laitala shop
Ihan vaan oot ja leppuutat -lomalla saattaa päätyä ostoksille, sillä Henna-emännän nurkkahuoneessa on lähes vastustamaton vaatepuoti.

 

 

 

 

 

Kiireetön 5 päivän hiihtokierros majatalosta majataloon  

Makuhermoja hemmottelevan hiihtokierroksen ensimmäinen virallinen ohjelmanumero on karjalainen illallinen. Tällä hiihtolomalla hiihdetään postikorttimaisemassa ihan vain omaa ryhmää varten ajettua yksityistä latua pitkin. Innokkaimmat käväisevät päivän päätteeksi villasukkajuoksulenkillä. Ladulta astellaan aina suoraan vastustamattomia välipaloja notkuvan pöydän ääreen ja sieltä saunaan. Päivä päättyy illalliseen ja uudesta hiihtopäivästä uneksimisen. Täysihoitoon kuuluvat niin retkieväät, matkatavaroiden siirrot majatalosta toiseen kuin selkeä hiihtoreitti-infokin. 

Varaa paikkasi talven maukkaimmalle hiihtokierrokselle

Laitalan Lomat ja lumikengät
Loikoilun lomassa maistunee pieni maisemakävely.

Peti ja latu – muuta et tarvitse 

Maltillinen sivakoitsija ei kaipaa lomalleen muuta kuin tukevan pedin sekä oman ladun. Täysihoidolla ja yhdessä viihtyisässä majatalossa majoittuen hiihtolomailu on raukea rauhallinen elämys. Suksilla vietetyn päivän jälkeen voi siirtyä iltapäiväkahvin tai -teen ääreen tai ehkä sittenkin suoraan saunaan. Äksyjen Majataloihin ovat myös koirakaverit tervetulleita. 

Varaa oma peti & latu

Laitalan Lomien majoitus
Majatalon vanhat ja viisaat hirsiseinät auttavat kadottamaan ajantajun.

Humahda hemmoteltavaksi – kahdestaan 

Kahden hengen hemmottelupakettiin kuuluu niin hieronta, sauna kuin karjalainen illallinenkin. Kun oikein haluaa läikytellä romantiikkaa lomaansa, voi saunomisen oheen varata paljun ihan vain kahdelle. Vilauttaisiko taivaalla reponen häntäänsä? Pehmeä pimeys on ainakin taattu.  

Varaa talvinen hemmotteluloma

Kaksi lasia täynnä kuohuvaa
Unohtumattomia muistoja kahdelle.
Lomalla saa herkutella. Laitalan lomien itse tehdyt kakut maistuvat kahvin kanssa.
Laitalan lomien itse tehdyt kakut maistuvat lomalla.

 

 

 

Lue, mitä muuta voisit kokea hiihtolomalla Nurmeksessa.

Yhteistyössä

Tutustu Äksyihin ämmiin

Luonnonläheistä ja aktiivista lomaa

Tutustu
Loading count of favourites list