Loading

Immanuel-jouludraama

23.12.2023

Immanuel katuteatteri näytös
Takaisin

Immanuel

Hiljenny joulun henkeen ja ihastu katuteatterin ainutlaatuisen herkkään tunnelmaan. Jouluaaton aattona, 23.12. kello 18 katuvalojen sammuminen ja kirkon kellojen kumahtelu alkavat kutsua sinua Nurmeksen kirkkopuistoon solamaisen Maariankadun varrelle. On aika siirtyä seuraamaan joulun ihmettä.

Immanuel – Jumala meidän kanssamme on Suomen ensimmäinen talvinen katuteatteriesitys, jota on keskeytyksettä esitetty Nurmeksessa vuoden 1989 jouluaatonaatosta alkaen. Jouludraaman käsikirjoittaja on Eeva Vainio, musiikin on säveltänyt Seppo Paakkunainen ja laulujen sanat ovat Rauha Kejosen ja Eeva Vainion. Esityksen ohjaajana jatkaa 3. kertaa teatteritaiteen maisteri Emilia Pokkinen Tampereelta. Esityksen toteuttaa kannatusyhdistys talkoovoimin Nurmeksen kirkonmäen ympäristössä ja se on maksuton ja kaikille avoin. 

Immanuel kertoo ensimmäisen joulun tapahtumista, kun Jeesus syntyy lumen ja jään keskelle. Kynttilä ilolle, lämmölle ja joulun sanomalle sytytetään Nurmeksen kirkonmäellä joka jouluaaton aattona: Valo ei enää vähene.

Esityksen toteuttaa Nurmeksen Immanuel-jouludraaman kannatusyhdistys talkoovoimin Nurmeksen kirkonmäen ympäristössä jouluaaton aattona. Jouludraama on yleisölle maksuton ja kaikille avoin tapahtuma. Immanuel katuteatteriesityksestä on tullut vuosien saatossa tärkeä osa nurmeslaista joulunviettoa ja se virittää koko kaupungin oikeaan joulun tunnelmaan. Toinen mahdollisuus nähdä esitys on kenraaliharjoituksen seuraaminen päivää ennen esitystä. Esitystä ei voi seurata lähetyksessä tai tallenteena netissä, vaan esityksen voi kokea vain vaeltamalla  paikan päällä Kirkkopuistossa.

Immanuelia ei vain tulla katsomaan, vaan esitystä eletään ja koetaan kaikki yhdessä, jolloin tunnelma on aivan omalaatuisensa. Tule sinäkin todistamaan joulun ihmettä!

Yhteystiedot

Immanuel
Kirkkokatu 17, 75500 Nurmes
0405414517
sihteeri.immanuel@gmail.com

Loading count of favourites list