Loading

Nurmeksen museon kesä

01.06.2023 - 31.08.2023

Takaisin

Nurmes-talon tapahtumia

Nurmes-talossa järjestetään konsertteja ja elokuvanäytöksiä ympäri vuoden. Nurmes-talossa on myös elokuvateatteri, kahvila, museo ja taidegalleria.

Synnöve Kuikka selvittää: Mikonniemen kylpylän mysteerikierrokset 22.6., 26.6. ja 11.8.

Kylpylän ovelle koputtaa eräänä iltana reipas nuori nainen, Synnöve Kuikka, joka villakoiransa Maximilianin kanssa ryhtyy tarmokkaasti selvittämään toinen toistaan seuraavia kummallisia sattumuksia…

Draamalliset mysteerikierrokset kaikenikäisille Nurmeksen kauppalan Mikonniemessä. Lähtö kierroksille Mikonniemen parkkipaikalta näyttelijä Katja Peacockin johdolla. Paikalle on hyvä saapua noin 15 minuuttia ennen kierroksen alkua. Kierrokset torstaina 22.6. klo 11 ja klo 13, maanantaina 26.6. klo 11 ja 13. Liput yli 18-vuotiailta 6 e, ennakkoon ne saatte Kötsin museosta (Nurmes-talo, Kötsintie 2). Enintään 20 henkilöä/kierros. Kierroksen kesto on noin 40 minuuttia. Lisäkierrokset Nurmeksen Vanhan Kauppalan Avoimien ovien yhteydessä perjantaina 11.8. klo 14 ja 15, pääsy tapahtuman rannekkeella. Kierrokset järjestää Nurmeksen museo.

Kötsin museon näyttely: Itäkauppalan tyttö 31.5.-27.10.2023

Nurmeksen Itäkaupunki on alun perin osa Nurmeksen vanhaa kauppalaa. Se sai asemakaavan samalla kuin kantakauppalakin, vuonna 1879.

Itäkauppala muuttui niittymaasta omakotialueeksi vasta toisen maailmansodan jälkeen. 1950-luku oli ahkeran rakentamisen aikaa, kun rautatieläiset, kirvesmiehet, rakennusmestarit sekä metsätyöläiset rakensivat perheelleen kodin. Itäkauppalaan muodostui yhteisö, jossa talkoohenki ja toivo paremmasta saivat sotien aikana nuoruutensa eläneet miehet ja naiset rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta itselleen ja lapsilleen. Tuossa turvallisessa yhteisössä  lapset saivat leikkiä ja kasvaa nuoriksi aikuisiksi, joilla oli aiempia sukupolvia tasa-arvoisempi mahdollisuus kouluttautua ja edetä elämässään toivomillaan poluilla.

Näyttelyn tarinaa kuljettaa Tuula Karatvuon kirjoittama, häneen  omiin muistoihinsa perustuva kertomus lapsuudesta ja nuoruudesta Nurmeksen Itäkauppalassa.  Näyttelyssä on esillä  monien muidenkin itäkauppalalaisten tallentamia valokuvia ja esineitä, jotka tuovat muistoja kaikille yhtenäiskulttuurin piirissä lapsuutensa eläneille.  Näyttely tarjoaa aitoa ajankuvaa myös nuoremmille ikäpolville.

Lisätietoa tapahtumista löydät tästä linkistä.

Yhteystiedot

Nurmes-talo
Kötsintie 2, 75500 Nurmes

Loading count of favourites list