Loading

Nurmes-talon tapahtumat 2023

01.06.2023 - 31.12.2023

Takaisin

Nurmes-talon tapahtumia

Nurmes-talossa järjestetään konsertteja ja elokuvanäytöksiä ympäri vuoden. Nurmes-talossa on myös elokuvateatteri, kahvila, museo ja taidegalleria.

Kötsin museon näyttely: Itäkauppalan tyttö 31.5.-27.10.2023

Nurmeksen Itäkaupunki on alun perin osa Nurmeksen vanhaa kauppalaa. Se sai asemakaavan samalla kuin kantakauppalakin, vuonna 1879.

Itäkauppala muuttui niittymaasta omakotialueeksi vasta toisen maailmansodan jälkeen. 1950-luku oli ahkeran rakentamisen aikaa, kun rautatieläiset, kirvesmiehet, rakennusmestarit sekä metsätyöläiset rakensivat perheelleen kodin. Itäkauppalaan muodostui yhteisö, jossa talkoohenki ja toivo paremmasta saivat sotien aikana nuoruutensa eläneet miehet ja naiset rakentamaan yhdessä parempaa tulevaisuutta itselleen ja lapsilleen. Tuossa turvallisessa yhteisössä  lapset saivat leikkiä ja kasvaa nuoriksi aikuisiksi, joilla oli aiempia sukupolvia tasa-arvoisempi mahdollisuus kouluttautua ja edetä elämässään toivomillaan poluilla.

Näyttelyn tarinaa kuljettaa Tuula Karatvuon kirjoittama, häneen  omiin muistoihinsa perustuva kertomus lapsuudesta ja nuoruudesta Nurmeksen Itäkauppalassa.  Näyttelyssä on esillä  monien muidenkin itäkauppalalaisten tallentamia valokuvia ja esineitä, jotka tuovat muistoja kaikille yhtenäiskulttuurin piirissä lapsuutensa eläneille.  Näyttely tarjoaa aitoa ajankuvaa myös nuoremmille ikäpolville.

Lisätietoa museon tapahtumista löydät tästä linkistä.

Poimintoja Hannikaisen salin tapahtumista syksyllä:

Iiro Rantala Trio to 7.9.2023 klo 19
Suomen kuplivin trio soittaa 1980-luvun helmiä mm. Dave Grusinin, Joe Zawinullin, Chick Corean sekä Jaco Pastoriuksen sävellyksiä. Eikä siinä kaikki! Keikan toisella puoliajalla kuullaan Iiro Rantala uusia triosävellyksiä.

Case Kämäräinen feat. Severi Pyysalo pe 22.9.2023 klo 19
Vuorovaikutusta, tarttuvia melodioita sekä vapaata improvisaatiota.

Vortex. Siiri Kortelainen ja Kaisa Kortelainen la 23.9.2023 klo 14
Vortex on esitys, konsertti ja nykytanssiteos. Huilumusiikin ja ruumiintaiteen kautta avautuva autofiktiivinen näyttämöteos.

Džerela Karpat (UKR) to 5.10.2023 klo 18
Džerela Karpatin ohjelmistoon kuuluu vanhaa etnomusiikkia Ukrainan länsiosista. Vapaa pääsy!

Edu Kettunen – City By The Sea su 1.10.2023 klo 18
Kiertueen konserteissa kuullaan englanninkielisiä uusia Edun kappaleita, mutta myös toki suomenkielisiä klassikoita uran varrelta.

Olli Soikkeli Quartet to 12.10.2023 klo 19
Syksyn merkkeihin kuuluu nurmekselaislähtöisen kitaristin Olli Soikkelin vierailu!

Joensuun kaupunginteatteri: Anjan erinomainen elämä ke 25.10.2023 klo 18
Maalaisemännän elämänmakuinen monologi.

Lista päivittyy jatkuvasti Nurmes-talon nettisivuilla, lisätietoja tapahtumista ja lipuista täältä.

Yhteystiedot

Nurmes-talo
Kötsintie 2, 75500 Nurmes

Loading count of favourites list