Loading

Bomban talo

Bomban talo

Bomban talo

Upean kaunis Bomban talo ja karjalaiskylä henkivät karjalaista rakennusarkkitehtuuria ja kulttuuria jokaista hirttään ja aittaansa myöten. Alueelta löydät lomallesi monipuoliset hotelli- ja ravintolapalvelut, rentouttavan kylpylän sekä elämykselliset ohjelmapalvelut, kesätorin, kesäteatterin ja tsasounan. Kylpylä on esteetön. Talon puodeista voit ostaa käsitöitä, matkamuistoja ja paikallisia tuotteita.

Putiikkien ohella tutustuthan myös alueen ainutlaatuisiin näyttelyihin ja teemapäiviin. Majoittuminen Bomban idyllisessä karjalaiskylässä on myös mahdollista, ja tilaisuuteen kannattaakin tarttua; näin saat lomallesi oman persoonallisen vivahteen ja kokemuksen karjalaisesta vieraanvaraisuudesta parhaimmillaan!

Bomban karjalaiskylän jalokivi ja päänähtävyys itsessään on Bomban talo, jonka arkkitehtuuri kertoo alueen kirjavasta historiasta. Avajaisiaan elokuussa 1978 viettänyt talo on kopio vuonna 1855 Jegor Bombin rakennuttamasta talosta. Alkuperäinen talo sijaitsi Suojärvellä. Alkuperäisestä talosta poiketen talon entisen navetan tilalla sinua nykyisin kestitsee Bomban ravintola mahtavine saleineen. Bomban talon ympärille rakennettiin myös karjalaiskylä täydentämään alueen matkailupalveluita.

Nykyinen talo onkin esikuvaansa hieman suurempi, mutta muuten noudattaa esikuvansa arkkitehtuuria. Lisäksi Bomban talo on kunnioitus karjalaiselle rakennusarkkitehtuurille: rakenteissa on muun muassa hyödynnetty pitkiä, pyöreitä hirsipuita, jotka kestävät ajan hammasta. Bomban talon ravintolassa järjestetään erityyppisiä tapahtumia ympäri vuoden − vieraanvaraisuutta huokuva talo soveltuu mainiosti juhlien pitopaikaksi myös sinulle!

Bomban talolta löydät näyttelyitä, Bomban puoti ja kahvila. Tsasounan avaimen saa Bomban talon tarjoilijoilta tai hotellin vastaanotosta.

Lue lisää aukioloajoista ja Bomban talon tarjonnasta!

Tul­gua Ter­veh!

Bomban muistomerkit

Suojärven sotavangit-muistotaulu

Talvisodan sytyttyä jäi Hyrsylästä ja muista Suojärven pitäjän eri kylistä siviiliväestö hyökkäävien neuvostojoukkojen vangiksi. Siviilit vietiin keskitysleirille Interposolkan kylään Petroskoin eteläpuolelle ja Kaimaojan leirille Kontupohjan länsipuolelle.  Vankien palautuksen jälkeen 25.5.1940 todettiin 102 vankina olleen siviilin kuolleen, joiden nimet ovat taulussa.  Taulu sijaitsee tsasounan vieressä.

Ogoi Määräsen patsas

Runonlaulaja, parantaja ja loitsutaidon omaava Ogoi Määräsen patsas on Bomban talon vieressä. Hän menehtyi 1940 sotavankeuden rasittamana Helsingin sotavankien karanteenileirillä. Hän oli tunnettu Suojärven lauluemo ja lauloi muun muassa Helsingin Kaleva-juhlilla. Patsaan on tehnyt kuvanveistäjä Taisto Martiskainen.

37. Er.P10:n muistomerkki

Erillinen Patajoona 10 viivytti  talvisodan alkupäivinä venäläisen 139.Divisioonan hyökkäystä ja taisteli Tolvajärvellä osana ryhmä Talvelaa. Muistopatsaan paljastusjuhla oli 28.7.2012.

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Bomban karjalaiskylä
Suojärvenkatu 2, 75500 Nurmes
010 7830 450
bomba.vastaanotto@sok.fi

Loading count of favourites list