Loading

Puukoulu

Puukoulu Valtimolla

Valtimon kirkonkylän satavuotiaasta kansakoulusta et löydä enää reippaita oppilaita tai tiukkoja opettajia ahertamassa opintiellä. Nykyisin Valtimon kirkonkylän parhaalla paikalla sijaitseva Puukoulu toimii koulumuseona, jonka ulko-ovesta kulkemalla pääset aikamatkalle entisajan koulumiljööseen!

 

Keltaisena helottava Puukoulu, ympäröivä järvimaisema, sekä tiluksia rajaava pistoaita tuudittavat sinut heti ensi silmäykseltä historialliseen, maalaisromanttiseen tunnelmaan. Historian havina jatkuu tarkoituksella myös Puukoulun sisällä, ja tarkkaavaiset voivat kuulla jokaisen laudan ja hirren kertovan koulun huikeasta tarinasta. Yhdessä salissa raikuu jumppatunnin melu, toisessa paukkaa puutöiden teko: koululaisten jättämät äänet ja jäljet näkyvät kaikissa huoneissa omalla hauskalla tavallaan. Tiloissa pääset katsomaan myös vanhaa opetusvälineistöä, mikä vahvistaa tunnetta aikamatkasta yli sadan vuoden takaiseen kouluarkeen. Esineistöä on Puukoululle kuljetettu kotiseutunäyttelyä varten.

 

Puukoulun ympäristöön on nousemassa myös upea kesäteatteri viihdyttämään sekä paikallisia että sinua Suomen runollisen kauniissa suvessa! Jos aikamatkalla tulee nälkä, on Puukoululla avoinna myös kesäkahvila, joka toimii niin paikallisten kuin sinun yhteisenä olohuoneena. Kesäkahvilassa pidetään näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille vierailijoille, joten myös nuorempi väki viihtyy varmasti koulussa myös lomilla.

 

Anna siis Puukoulun kuiskata sinulle ainutlaatuinen historiansa, ja lähde mielikuvitukselle aikamatkalle yksin tai yhdessä perheen kanssa! Avoinna kesäisin Vapaa pääsy!

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Valtimon Puukoulu
Jukolankuja 10, 75700 Valtimo

Loading count of favourites list