Loading

Tuprakuikan museo

Reino Juutisen kotimuseo

Tuprakuikan museo

Tuprakuikan museo eli valtimolaisen Reino Juutisen omistava idyllinen kotimuseo on tarinan mukaan saanut nimensä tuprasta, joka viittaa savuun. Savua kotimuseossa ei sentään ole näytillä, vaan historiallista esineistöä jopa sadan vuoden ajalta. Esillä on erilaisia maalaistalon käyttöesineitä, hirsitöitä, kaskeamiseen tehtyjä työvälineitä, itsetehtyjä koriste-esineitä ja lehtileikkeitä, joiden kautta voit kokea paikallishistoriaa huokuvaa tunnelmaa jokaista aistiasi myöten. Kaiken tuon kruunaa yli tuhat pahkasta tehtyä ja luonnon itsensä muovaamaa lintua, joiden viimeistelyksi on lisätty vain itse päät.

Kotimuseossa on opas paikalla päivittäin ympäri vuoden klo 10-18, mutta on toivottavaa soittaa ennakkoon. Ulkoilusta ja kotimuseon kauniista ympäristöstä kiinnostuneille kotimuseon pihapiiristä lähtee 1,5 km mittainen Hurtan kierros, joka kulkee joenrantaa pitkin. Kierroksella on alueen historiasta kertovia tauluja ja tulipaikka, jossa voit pysähtyä nuotion äärelle nauttimaan luonnon hiljaisuudesta tai retkieväistä.

Samalle retkelle voi yhdistää vierailun Tavikosken hierinkivimyllyllä, joka on rakennettu vuonna 1907. Vanhan hirsimyllyn miljöössä on tulipaikka, jossa voi keitellä nokipannukahvit. Hierinkivimyllyn osoite: Pirttimäentie 28, Verkkojoki

Yhteystiedot

Tuprakuikan kotimuseo
Puukarintie 840, 75700 Valtimo
040 0208418

Loading count of favourites list