Loading

Luonto

Tutki luonnon ihmeitä

Humisevat harjut, jylhät vaarat ja henkeäsalpaavan kauniit järvet ovat Nurmeksen luonnon peruselementtejä, joita et voi hetkessä unohtaa. Nurmeksesta et löydäkään paikkaa, joka ei olisi tavalla tai toisella lähellä alueen puhdasta luontoa. Monia runoilijoita ja taiteilijoita inspiroineeseen maisemaan voit parhaiten tutustua joko patikkaretkillä retkeilyalueilla tai kalastamalla Pielisen peilikirkkailla vesillä. Nurmes lomaan kuuluu olennaisesti luonto, joka ympäröi meitä joka puolella.


Luonto Nurmeksessa on vaihtelevaa, löydät koskemattomia erämaita, jylhää kalliota ja vehreitä lehtoja. Ennen retkeilyä tutustuthan jokamiehenoikeuksiin 

Lapsiperheiden suosikki luontokohteet ovat Joukon polku, joka on noin kilometrin mittainen polku, jonka päässä on lintutorni, Rantaraitti minkä varrella on leikkipaikka, uimarantoja ja nähtävyyksiä sekä Raesärkät jossa on pidempiä retkeilyreittejä hyvillä taukopaikoilla.

Parhaimmat näköalat löytyvät Jurttivaaralta, josta avautuu vaaramaiset ja Toivontornilta, jossa on pienois-Kolimaiset maisemat.

Maastopyöräilykohteita ovat Ellun lenkki ja Raesärkät. Myös Porokylän polut ja Kotilanvaaran kierros sopivat maastopyöräilijälle, joiden karttamerkinnät löytyvät osoitteesta outdooractive.com

Muita retkeilyvinkkejä voit kysyä matkailuneuvonnasta.

 

Loading count of favourites list