Loading

Lasten kanssa Bomballa

Koko perheen Bomba

Olitpa yksin, kaksin tai koko perheen kanssa, Bomba sopii kaikille, jotka etsivät jotain aitoa ja kaipaavat lähemmäs luontoa. Kotieläin- ja ratsutila, Bomban karjalaiskylpylä sekä luontoreitit uimarantoineen ja aktiviteetteineen takaavat, että Bombassa viihtyvät perheen pienimmätkin. Varmaa on myös se, että Bombasta koko perhe palaa rentoutuneempana ja enemmän läsnä hetkessä kuin tullessaan.

Tekemistä myös perheen pienimmille

Mannen ratsutila

Ratsastuspalvelut rauhallisilla ja osaavilla opetushevosilla ja -poneilla sopivat kaiken tasoisille ratsastajille. Myös lapset rakastavat söpöjen ponien rapsuttamista takuuvarmasti! Ajanvaraukset suositellaan tehtäväksi etukäteen. Mannen Ratsutilalta saat asiakaslähtöistä ja lapsiystävällistä ohjausta. Palvelut onnistuvat myös englanniksi ja saksaksi.

Nuoriso- ja Matkailukeskus Hyvärilä

Hyvärilässä voit kokeilla yhdessä perheesi kanssa monenlaisia aktiviteetteja, kuten hyrlinkiä, korikiipeilyä, padelia, frisbeegolfia, fussballia ja monenmoista muuta mukaansatempaavaa. Lisäksi alueella on uimaranta, hyvä leikkikenttä, golfkenttä sekä retkeily- ja vesistöreittejä. Hyvärilästä voit vuokrata SUP-lautoja, kanootteja ja muita harrastevälineitä. Hyvärilässä on monta eri majoitusvaihtoehtoa, joista voit valita perheellesi juuri sopivan vaihtoehdon: leirintäalue, mökit, kartanohotelli ja lomahuoneistot. Hyvärilän alueella löydät perheesi kanssa paljon mielekästä tekemistä ja kaikki tarvittavat palvelut ovat heti käden ulottuvilla!

Ikolan museo

Ikolan ulkomuseo esittelee paikkakunnan maataloutta ja meijeritoimintaa hauskalla tavalla, jotta myös perheen pienimmät jaksavat tutustua Nurmeksen paikallishistorian saloihin. Näyttelyssä on myös esillä palokunnan historiaa. Kesällä museoalueella laiduntaa lammaslauma, jota voi käydä katselemassa. Etenkin vuohet ovat lasten kestosuosikkeja! Huom! Avoinna kesäisin.

 

Break Sokos Hotel Bomba

Pielisen rannalla sijaitsevalta Bomban alueelta löydät perheellesi kaikenlaista tekemistä ja majoitusvaihtoehtoa: on ravintoloita, hotelli- ja mökkimajoitusta. Idyllisessä karjalaiskylässä ja Break Sokos Hotel Bomban kylpylässä aika kuuluu kuin siivillä nauttiessa yhteisestä ajasta perheen kanssa. Kylpylässä lasten ja aikuisten altaat ovat vierekkäin, eli uinnin iloista voi nauttia turvallisin mielin lasten ollessa lähellä.

Kylpylän ohella Bomban alueella on kaunis uimaranta, joka sopii pienille lapsille, ja sieltä löytyy pukukopit ja WC. Eikä tekeminen lopu siihen! Lisäksi alueella on beachvolleykenttä, leikkikenttä ja frisbeegolfrata, jotka tempaavat lapsetkin touhuun mukaan. Kaiken kaikkiaan Bombalta löytyy kaikenlaista puuhattavaa niin lapsille kuin aikuisille!

 

Luontokohteet

Vinkkejä luontokohteisiin, joissa sinun on helppoa kulkea rattaiden kanssa, ja tutkia yhdessä lasten kanssa upeita luonnon muovaamia nähtävyyksiä, jotka saavat mielikuvituksen laukkaamaan!

Raesärkät

Kumpuilevien harjumaisemien kätköistä löydät Raesärkät, jotka tarjoavat kauniin päiväretkikohteen sinulle ja perheellesi. Alue soveltuukin hyvin lapsiperheiden retkeilyyn, sillä reitin varrelta löytyy useampi taukopaikka lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Alueella on myös tulentekopaikkoja ja käymälöitä. Raesärkkien polku on vanha kärrytien pohja, jonka tasaisella pinnalla perheen pienimpienkin on helppo tassutella itse! Myös rattaiden tai vaunujen kanssa reitin kulkeminen onnistuu mainiosti. Kirkasvetiset järvet ja alueen monipuolinen lajisto takaavat sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen päivän luonnossa.

Joukonpolku

Kaunis rantapolku lintutornille Nurmeksen Vinkerlahdella johdattaa myös lapsiperheet ja lastenrattailla kulkevat turvallisesti jännittävälle Lintutornille, josta voi havainnoida luonnon elämää tai katsella maisemia. Lyhyen polun jaksavat perheen pienimmätkin kävellä itse. Lähtöpaikalla on Vinkerlahden pienvenesataman parkkipaikka ja Tyttöjen puisto.

Rantaraitti

Rantaraitti kulkee Vanhan Kauppalan ympäri ja matkan varrella on uimaranta, leikkikenttiä ja näkymät Pieliselle ja Nurmesjärvelle.

Nuotiopaikat

Alueelta löytyy paljon tulentekopaikkoja, joissa voit paistaa makkaraa, tikkupullaa, vaahtokarkkeja tai mitä tahansa mieleesi juolahtaa. Lähtekää vaikka vain viettämään iltaa tunnelmallisella nuotiolla Pielisen rannalla! Parhaimmat makkaranpaistopaikat löytyvät Break Sokos Hotel Bomban Kalevanhovin edustalta, Kotilanvaaralta ja Ellun kodalta.

 

Leikkikentät

Nurmeksessa on useita leikkikenttiä lapsille, joista voit nähdä listauksen Nurmeksen verkkosivuilta. Tässä mainittuna Nurmeksen mukavimmat leikkikentät, joissa matkustavan perheen lapset viihtyvät monipuolisessa leikkiympäristössä.

 

Porokylän koulun leikkikenttä

Kylillä on kuultu huhua, että Porokylänkoulun leikkikenttä olisi Nurmeksen paras leikkikenttä. Muutama vuosi sitten remontoitu leikkikenttä tarjoaakin monipuolisesti erilaisia leikkimahdollisuuksia, jossa perheen pienimmät tutkimusmatkailijat jaksavat seikkailla vähän pidempäänkin.

 

Uimarannat

Veden ympäröimässä Nurmeksessa sinun ei tarvitse liikkua pitkälle löytääksesi täydellistä paikkaa, jossa voit pulahtaa pakoon kesäpäivän kuumuutta. Nurmeksessa onkin uintimahdollisuuksia miltei joka kulman takana. Mukavimmat ja lapsiystävällisimmät uimarannat lapsiperheille löytyvät Nurmeksen satamasta, Bombalta ja Kairikolta.

 

Sataman uimaranta

Sataman uimarannalta löydät pukukopit, WC:n, suihkun ja kioskin, josta saat sinulle ja perheellesi virvokkeita päivän rientoihin. Uimarannan ympäriltä löydät muun muassa pienvenesataman, lenkkeilypolun ja leikkikentän.

 

Kairikon uimaranta

Kairikon rauhallisemman uimarannan löydät Tuomaankadun päässä. Uimarannalla on siistit pukukopit ja huussi.

 

Vinkki! Myös perheen karvaiset kaverit tarvitsevat viilennystä kuumina kesäpäivinä! Koirien uittamiseen soveltuvat Vinkerrannan pienvenesataman uimaranta (Vajatie) sekä Nahkimon uimaranta (Hurtantie).

 

Ravintolat

Ravintola Lempi

Ravintola Lempi tarjoaa perheellesi maittavan menun, josta perheen pienimmätkin löytävät haluamansa. Ravintolassa on paljon istumapaikkoja ja syöttötuoleja. Lisäksi ravintola on yhdessä tasossa, joten liikkuminen on helppoa. Lapsille on hoitopöytä WC:ssä sekä leikkinurkkaus. Ravintolalla on pitkät aukioloajat, joten voit nauttia menosta perheesi kanssa vähän pidempäänkin ennen ruokailua!

 

ABC

Mitä matkustaminen olisikaan ilman tuttu ABC-levähdyspaikkoja. Myös lapsiperheille ABC on suosittu pysähdyskohde, ja Nurmeksen Porokylän taajaman tuntumasta sellainen löytyy! Liikennemyymälässä on runsaasti istumapaikkoja yhdessä tasossa helppokulkuisessa tilassa, syöttötuoleja ja lasten hoitopöytä WC:ssä. Ulkona on myös pöytiä sekä pieni leikkialue lapsille.

 

Pitsaa ja hampparia

Nurmeksen suosituimmat pitsat Kaarlonkadulta Ibon pizza & kebabista. Ibolta saa myös hampurilaisia, kebabeja ja muuta grilliruokaa. Paikallisten lempparipitsa on Merhaba, jonka majoneesikastike tuo sen suosion. Keskustassa sijaitsee myös Scan burger, jonka yhteydessä on grilli. Grilliltä saa myös uppopaistettua kanaa.

Loading count of favourites list