Loading

Ikolan museo

Ikolan vuohet
Ikolan museo
Ikolan vuohet
Ikolan museo

Ikolan museo

Nurmeksen Porokylään vanhan Kellolan tilan ympärille rakennettu Ikolan museo esittelee sinulle perinnemaisemaa aidoimmillaan. Kesäisin auki olevan ulkoilmamuseon alueella voit kokea jokaisella aistillasi itäsuomalaisen elämänmenon tutustumalla erilaisiin rakennuksiin.

Alkuperäisen Kellolan tilan rakennusten, eli päärakennuksen, aitan ja navetan lisäksi museon alueelle on tuotukin useampia eri rakennuksia. Pihapiiriin kuuluu itse päärakennus, luhtiaitta 1700-luvulta ja aitta, josta löydät sekä vilja-aitan että piian aitan. Näiden lisäksi voit seurata tuoksua ja löytää tiesi sekä savupirttiin, armeijan käyttöön alun perin rakennetun Hytin latoon että riiheen. Ikolan navettaan on rakennettu myös hurmaavia näyttelyitä kertomaan paikallisesta palontorjunta- ja meijeritoiminnasta. Uutuutena löydät näyttelyn taiteilija Alma Pääkkösen upeista betoni- ja puuveistoksista.

Ikolan museoon opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita, ilmainen sisäänpääsy avustajille, monia näyttelyesineitä voi koskea ja apuvälineitä saa lainata. Museotiloihin ei ole esteetöntä pääsyä.

 

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Ikolan ulkomuseo
Kotiniementie 2, 75500 Nurmes
04010 45154

Loading count of favourites list