Loading

Nuotiopaikat

Nuotio

Nuotiopaikat Nurmeksessa

Nuotiopaikat sopivat eväiden nauttimiseen ja levähdyspaikoiksi luontoretkeilyn jälkeen tai aikana. Monelle, varsinkin retkiseurueen pienimmille retkeilijöille eväshetket ovat retkien kohokohtia. Moni meistä muistaa laavulla nautitun nuotiolla paistetun makkaran tai pillimehun kanssa nautitut eväsleivät.

Kodat

Hyvärilä Nuoriso ja matkailukeskuksen pihasta lähtee lenkkipolku, joka talvisin muuntautuu hiihtoladuksi. Reitti on 6,5km mittainen ja päättyy Ellun Kodalle. Ellun kodalle pääsee myös lyhyempää reittiä Paavelantietä pitkin.

Jurttivaaran Kota on vaaran laella jyrkän nousun jälkeen. Talvisin kodalle pääsee lumikengillä, kesäisin polkuja tai metsäautotietä pitkin.

Kotaruokailut järjestyvät Laitalan Lomien kodassa ja Hyvärilän Riihikodassa.

Laavut

Alueen parhaimman pulkkamäen, Kotilanvaaran, juurella on laavu, jossa hiihtolenkin jälkeen voi levähtää. Hiihtokeskuksen ladun vierellä kulkee myös fatbike reitti talvisin. Reitti on valaistu, joten nopeasti pimenevät päivät ei haittaa lainkaan.

Nuotiopaikat

Lokkiharjulla on talvisin hyvä hiihtoreitti, jonka varrella on myös nuotiopaikka. Kesäisin alueella on frisbeegolf rata ja lenkkipolku.

 

Lisää laavuja ja nuotiopaikkoja osoitteesta https://nurmes.karttatiimi.fi/?setlanguage=fi#

Yhteystiedot

75500 Nurmes

Loading count of favourites list