Loading

Nurmeksen evankelisluterilainen kirkko

Nurmeksen ev lut kirkko
Nurmeksen ev lut kirkko

Nurmeksen evankelisluterilainen kirkko

Nykyinen Nurmeksen evankelisluterilainen kirkko on viides sarjassaan, ja se on rakennettu vuosina 1893-1896. Pääpiirtäjänä toimineen Bertha Envaldin ja työnjohtajana toimineen Fr. Mieritzin käsien lopputuloksena kirkko jäljittelee 1800-luvun myöhäisgoottilasta tyyliä, jonka mahtavuutta voit muistella pitkään matkasi jälkeen.

Suuntaathan siis tiesi vierailulle Nurmeksen kirkkoon, jonka sisältä löydät vähintään yhtä vaikuttavia taidonnäyteitä kuin kirkon ulkopuoli ja sitä ympäröivät perinnemaisemat. Voit pysähtyä tutkimaan historiaa huokuvaa Kristus ristillä -alttaritaulua vuodelta 1913, jonka pensselinvedoissa näkyy Väinö Hämäläisen käsiala. Alttaritaulusta voit siirtää katseesi tutkimaan kuoriosan ikkunoiden kauniita lasimaalauksia, jotka ovat Ilmari ja Seppo Launiksen maalaamia vuodelta 1934. Myös kuuloaistillesi vuonna 1976 valmistuneet 41-äänikertaiset urut jättävät kaikuja kirkon historiasta, joita et voi hetkessä unohtaa!

Nurmeksen ev. lut. kirkkoon on esteetön pääsy ja pysäköintipaikat löytyvät heti kirkon viereltä. Tarvittaessa apuvälineitä, kuten pyörätuoleja on saatavilla. Lue lisää kirkkojen historiasta osoitteessa www.nurmeksenseurakunta.fi.

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Kirkko
Kirkkokatu 17, 75500 Nurmes
013-474 2400
nurmeksen.seurakunta@evl.fi

Loading count of favourites list