Loading

Vinkit vierailuun

Oletko suuntaamassa Bomballe, mutta et ole suunnitellut sen tarkempia askelmerkkejä lomasi ajaksi? Nappaa itsellesi vinkit, jotka esittelevät Bomban uniikin tunnelman ja karjalaisen perinnemaiseman, jota et löydä muualta Suomesta!

Päiväreissulle Bomballe

 • Tutustu Porokylän historiaan ja liikkeisiin, esimerkiksi Sastan tehtaanmyymälään ja Pielispakarin leipomonmyymälään.
 • Suuntaa lounaalle kahvila Supikkaseen ja maistele Pielispakarin karjalanpiirakoita
 • Must see! Seikkaile Puu-Nurmeksessa, näe kirkko ja veturitalli.  Suosittelemme kävelyä harjun päällä ja palosolissa sekä vierailua puutalon sisällä VoimaVillassa.
 • Istahda kahville ravintola Kanelissa ja nautiskele erikoiskahveista ja kakuista
 • Must see! Bomban talo on avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 11-16.

 

Viikonlopun aikana Bomballa

Esteettömästi Bomballa

Vinkit esteettömiä palveluita kaipaavalle matkailijalle.

 • Break Sokos Hotel Bomban hotelli ja kylpylä ovat esteettömiä. Liikuntaesteisten pysäköintipaikat ovat hotellin läheisyydessä sekä kerroksiin ja huoneisiin on esteetön pääsy. Esteetön WC on yleisissä tiloissa pohjakerroksissa. Hotellissa on kolme esteetöntä huonetta, joissa on varmistettu, että pyörätuolista käsin voi käyttää huoneen ominaisuuksia hyvin. Myös kylpylässä voi vierailla esteettömästi, mm. altaaseen on nostin. Bomban talon ensimmäiseen kerrokseen on esteetön pääsy ja esteetön WC, mutta toiseen kerrokseen ei ole esteetöntä pääsyä.
 • Bomban kesäteatteri on esteetön.
 • Nurmeksen evankelisluterilainen kirkko on esteetön ja toimii tiekirkkona. Auton saa kirkon välittömään läheisyyteen ja kirkkoon on esteetön pääsy.
 • Ikolan museo tiloihin ei ole esteetöntä pääsyä, mutta opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita ja avustajille on ilmainen sisäänpääsy. Monia näyttelyesineitä voi koskea ja apuvälineitä saa lainata museokäynnillään.
 • Omatoimimuseoon on esteetön pääsy ja tiloissa on esteetön WC. Museoon opaskoirat ovat tervetulleita ja avustajat pääsevät ilmaiseksi mukaan.
 • Yläpihan tilan kahvila rakennukseen on esteetön pääsy ja pysäköintipaikka on heti sen vieressä. Opaskoirat ovat tervetulleita tilalle.
 • Hyvärilässä voit majoittua esteettömästi Kartanonhotellissa, Rantatuvalla ja lomahuoneistoissa. Myös erilaisten ohjelmien järjestäminen esteettömästi onnistuu Navetassa ja Pielis-Areenalla. Pieliselle johtava laiturille voitte kulkea ihailemaan järvimaisemia.
 • Nurmes-talo on kokonaisuudessan esteetön. Voit tutustua siellä Kötsin museon ja Tyko taidegallerian näyttelyihin tai käydä elokuvateatterissa.
 • Tutustu Raesärkkiin
  • Kumpuilevien harjumaisemien kätköistä löydät Raesärkät, jotka tarjoavat kauniin päiväretkikohteen sinulle ja perheellesi. Alue soveltuukin hyvin lapsiperheiden retkeilyyn, sillä reitin varrelta löytyy useampi taukopaikka lyhyen välimatkan päässä toisistaan. Alueella on myös tulentekopaikkoja ja käymälöitä. Raesärkkien polku on vanha kärrytien pohja, jonka tasaisella pinnalla perheen pienimpienkin on helppo tassutella itse! Myös rattaiden tai vaunujen kanssa reitin kulkeminen onnistuu mainiosti. Kirkasvetiset järvet ja alueen monipuolinen lajisto takaavat sinulle mielenkiintoisen ja monipuolisen päivän luonnossa.

 

Mitä bloggarit ovat kokeneet Bomballa?

Muita Ihania – Kotimaassa matkaillen Nurmeksen seudulla

Meriharakan vierailu Kainiemen huviloissa, Kohtavaaran luonto-ja historiapolulla ja Toivontornissa,

Meriharakan vierailu karhunkatselukopissa

Maailman äärellä top 11 luontokohteet

Maailman äärellä Break Sokos Hotel Bombassa ja saariretkellä Pielisellä

Kerran elämässä vieraili Break Sokos Hotel Bomballa ja Bomba-actionin kalastusretkellä

Kerran elämässä yöpyi Break Sokos Hotel Bomballa

Majatalosta majataloon hiihtoretki

 

Loading count of favourites list