Loading

Peurajärvi

Peurajärvi

Peurajärven retkeilyalue

Kalaisat, kirkasvetiset järvet ja valoisat harjumetsät, näistä elementeistä on sympaattinen Peurajärvi tehty. Peurajärvi on retkeilyalue Nurmeksen ja Sotkamon rajalla, jonka karujen hiekkaharjujen mahtavilla  mäntykankailla voit retkeillä kanervien tuoksussa ja vaaleiden jäkäläsaarekkeiden maalaamassa maastossa. Voit valita patikointireittisi kahdesta eri rengasreitistä, joista toinen kiertää Mäntyjärven ja toinen Iso-Valkeinen -järven ympäri. Lisäksi Peurajärven pohjoisosasta on lyhyt yhdyspolku Hiidenportin kansallispuistoon, jonka henkeäsalpaavista maisemista löydät myös hyvät patikointipolut. Retkeilyyn ja patikointiin merkittyjä polkuja Peurajärven helppokulkuisessa maastossa on noin 15 kilometrin verran. Alueella on kaksi kotaa, laavu, opastuspiste, viisi tulentekopaikkaa ja keittokatos, jotta retkeily Peurajärven puhtaassa luonnossa olisi mahdollisimman helppoa sinulle!

Jos halajat Peurajärvelle kalastamaan, tarvitset sinne erityisluvan. Voit ostaa sen osoitteesta https://www.eraluvat.fi/kalastus/kalastusmaksut-ja-luvat/vapalupa/alueet/peurajarven-kalastusalue.html

Metsähallitukselta on vuokrattavissa Peurajärvellä 5 kpl soutuveneitä. Vuokrauksen hinnat: 15 euroa/vrk tai 45 euroa/viikko. Veneiden vuokrauksen ja avaimet hoitavat Reijo ja Tarja Piironen Saramolta. Avaimet ovat noudettavissa päivittäin ajalla 9.00-21.00. Reijo puh. 040-752 6141 ja Tarja (klo 17:00-21:00) puh. 040-752 6153.

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Peurajärvi
Porttijoentie 136, 75500 Nurmes
0206 39 5654
ukko@metsa.fi

Loading count of favourites list