Loading

Valtimon kirkonkylä

Valtimon kirkonkylä

Valtimon kirkonkylä

Valtimon kirkonkylä on taajama ja entisen Valtimon kunnan hallinnollinen keskus Nurmeksessa. Kylän leppoisassa tunnelmassa on mahdollista nauttia paikallisesta elämänmenosta ja vierailla monissa eri nähtävyyksiä. Halutessasi voit käydä tutustumassa muun muassa kylän kulttuurilliseen keskukseen Kuntalaisten taloon, Valtimon upeaan puurakenteiseen kirkkoon, jopa kolmeen erilaiseen museoon (Puukoulu, Viljamakasiini ja Kuntalaisten talon museo) ja kuvankauniin Lokkiharjun alueeseen.

Valtimon kirkonkylä on kaikista Valtimon kylistä vanhin, ja se omaa pitkän historian. Kylä muun muassa tunnettiin vuoteen 1905 asti nimellä Haapajärvi, ja kirkonkylä tarina kantautuu sitäkin kauemmas aina vuoteen 1618. Kyseisen vuoden asiakirjoissa mainitaan ensimmäisen kerran nykyisen Valtimon alueen asutuksesta, kun Haapajärvellä kerrotaan asustelevan karjalaista alkuperää oleva Oksantei Puroinen. Yksitaloisesta asutuksesta kylä sittemmin laajentui alueen suurimmaksi asuinkeskukseksi. Mikäli historiankirjoihin on uskominen, saattaa alueella aikoinaan 1600-luvulla ruptuurisodan aikoihin ollut jopa puinen linna puolustamassa asukkaita. Eräälle kylän kankaalle on annettu nimeksi Kastellinkangas, joka viittaa linnoitukseen.

Matkallasi Nurmeksen alueella kannattakin käydä aistimassa Valtimon kirkonkylän jännittävä historia! Nykyisin Nurmeksen kaupunkiin kuuluva kylä tarjoaa sinulle historiallisten puitteidensa lisäksi paljon nähtävää ja koettavaa monien käyntikohteidensa kautta.

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Valtimon kirkonkylä
Keskuskatu 43, 75650 Valtimo

Loading count of favourites list