Loading

Valtimon ortodoksinen kirkko

Lokkiharju

Valtimon ortodoksinen kirkko

Valtimon ortodoksinen kirkko tuudittaa sinut rauhoittumaan upealla miljööllään. Mystiseltä 1100-luvulta tyylivaikutteita ottanut kirkko on tunnelmaltaan salaperäinen ja hämärä, jotta voit syventyä rukoukseen rauhassa tai hiljentyä arjen keskellä. Kirkossa sulaudut yhdessä muiden kanssa yhdeksi pyhien kanssa, ja voit tuntea jokaisella solullasi ympäriltä huokuvan seesteisyyden. Valoa kirkossa on kuitenkin riittävästi palveluksia varten.

 

Tunnelmallisen miljöönsä ohella kirkon ikonit jättävät mieleesi oman ainutlaatuisen muistijälkensä. Ikonimaalari Harri Stefaniuksen omalla uniikilla käsialalla maalatut ikonit perustuvat 1100-luvun freskoihin, ja niiden sommitelmat edustavat uudenlaista tyyliä. Ikoneissa ei ole myöskään maalattuja kehyksiä, koska maalari halusi, että rukoilija on lähellä pyhää ihmistä tai tapahtumaa. Ikonostaasin ikoneiden viisi suurinta maalasi puolestaan taiteilija Martta Nieglik-Platonoff.

 

Alun perin tsasounaksi vuosien 1959-1660 aikana rakennettu pyhättö muutettiin kirkoksi vuonna 2005, jonka vihkimistilausuuden suoritti Arkkipiispa Leo. Rukoushuone vihittiin Pyhän Kolminaisuuden kirkoksi.  Nimen kerrotaan juontavan alkunsa Suojärven Varpakylän tsasounasta, joka oli nimetty Pyhälle Kolminaisuudelle.

Yhteystiedot

Valtimon ortodoksinen kirkko
Lokkiharjuntie 42, 75700 Valtimo
050 381 1375

Loading count of favourites list