Loading

Yläpihan perinnetila

Yläpihantila Sivakassa

Pihan pyrähys Yläpihan perinnetila

1600-luvulta periytyä Yläpihan perinnetila sijaitsee upeissa vaaramaisemissa. Kauniissa kulttuuriympäristössä ja perinnepihalla voit tutustua entisajan elämään vanhoissa rakennuksissa, levähtää kesäkahvilassa sekä vierailla hurmaavassa kotimuseossa ja aittagalleriassa. Lisäksi voit löytää tilan sympaattisesta kotikirppiksestä kaikenlaisia aarteita joko matkamuistoksi tai lahjaksi vaikka kaverillesi. Yläpihan lähistöllä sijaitsee Vastasmännikön muinaiskalmisto ja Itkukivi, jonne löydät opasteet Peri-Sivakantieltä. Vieraile samalla Murtovaaran talomuseossa.

Huomaathan, että Yläpiha on auki kesäaikaan. Kesäisin tilalla järjestetään opastuksia tilan historiaan, joka kertoo sinullekin ainutlaatuisen tarinan entisajan elämästä karjalaisten perinnemaisemien sydämessä!

Yläpihan tilan kahvila rakennukseen on esteetön pääsy ja pysäköintipaikka on heti sen vieressä. Opaskoirat ovat tervetulleita tilalle.

Pihan pyrähys – Yläpihan tilan opastetulla kierroksella kurkistat perinnepihan rakennuksiin, kuulet kiehtovia tarinoita vanhan sukutilan historiasta ja ihailet komeaa pohjoiskarjalaista vaaramaisemaa. Lopuksi nautimme perinteiset pullakahvit pirttirakennuksessa. Opastetut kierrokset kesä-elokuussa tiistaisin, keskiviikkoisin ja lauantaisin klo 13. Hinta 10€/aikuiset, lapset 6-12v 5€, alle 6v maksutta. Sisältää opastuksen ja kahvi tai teetarjoilun kotileivonnaisten kera.  Varaukset p. 050 599 4630. Yläpihan tila, Peri-Sivakantie 250. Lue lisää: https://ylapiha.webnode.fi/

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Yläpihan tila
Peri-Sivakantie 250, 75700 Valtimo
050 599 4630

Loading count of favourites list