Loading

Mujejärvi

Mujejärvi

Mujejärvi

Mujejärven idyllinen maisema lukuisine pikkujärvineen tarjoaa puitteet sinulle, joka haluat rauhoittua arjen keskellä. Salomaisen satumaisella alueella voit hiljentyä kuuntelemaan käen kukuntaa vanhan metsän siimeksessä ja hengähtää sen seesteisyydessä. Mujejärvi tarjoaa sinulle myös tilaisuuden yöpyä luonnon siimeksessä joko laavuilla, autiotuvassa tai vuokrakämpässä. Jos haluat kokeilla kuntoasi, voit toki haastaa alueen jylhän rotkolaakson rinteet kaksintaisteluun. Alueella on mahdollista lähteä myös melomaan ja tutustumaan järven moniin asukkaisiin, kuten joutsenpariskuntaan.

Voit tutkia Mujejärven satumaista aluetta monelta suunnalta, ja tehdä useankin päivän ajan pieniä retkiä sen kauniissa kallioiden, harjujen ja järvien muovaamassa maisemassa. Retkelläsi kannattaa suunnata etenkin alueen länsiosiin katsomaan lähes neljän kilometrin pituista ja paikoin jyrkkäseinäistä Uuronrotkoa – tuota luonnon muovaama nähtävyyttä et voi olla unohtamatta!

Alueella on merkittyjä reittejä yhteensä noin 30 kilometrin verran ja rengasreittejä alueella on kaksi. Mujejärvelle on Nurmeksesta matkaa 40 kilometriä. Retkiviikonloppuun voi yhdistää myös Peurajärven reitit, jotka ovat samalla suunnalla.

Ohjeen Tetrijärven kierrokselle saat suoraan käyttämääsi reittisovellukseesi tai Outdoor Activen lataamalla käyttöösi osoitteessa www.outdooractive.com  

Verkkosivustolle

Yhteystiedot

Mujejärvi
Mujejärvi, 75930 Nurmes
0206 39 5654
ukko@metsa.fi

Loading count of favourites list