Loading

Murtovaaran talomuseo ja karjalainen lounas

Murtovaaran talomuseo
muikut
Murtovaaran talomuseo
muikut

Murtovaaran talomuseo ja karjalainen lounas

Murtovaaran talomuseo on ehta menneiden aikojen kruununmetsätorppa, jonne kulkeminen itsessään on ainutlaatuinen kokemus. Reittisi erämaatalolle kulkee pitkin kauniita metsäpolkuja, ja perillä edessäsi avautuu jylhä rakennus ja 1800-luvun säväyttämä pohjoiskarjalainen pihapiiri vailla vertaansa. Karjalaista rakennusperinnettä mukaillen, on pihapiirin asuintalot, aittarivi ja karjasuojat ryhmitelty suojaisaksi, suorakulmaiseksi ja nurkistaan avoimeksi piiriksi. Murtovaarassa näkemäsi rakennukset ovat perustettu sadan vuoden aikana 1840-luvulta alkaen 1940-luvulle asti, ja voitkin havaita niiden rakenteissa asuinkulttuurin muutoksia: vierailussasi voit verrata vaikkapa kahta pientä savupirttiä ja 1800-luvun lopulla aloitettua suurta uloslämpiävää päärakennusta uusimpien rakennusten kanssa. Opastettu kierros Murtovaaran talomuseolla tuo paikan tarinat eläviksi.

Koe karjalaista ja itäsuomalaista lähi- ja luomuruokaa, villiyrteillä ja oman tilan tuotteilla valmistettuina Puukarin Pysäkillä. Keittiön sydän on perinteinen puulla lämmitettävä uuni, jonka siimeksissä hautuvat Majatalon karjalainen lounas, herkut ja paistuvat perinteiset karjalanpiirakat.

Murtovaaran talomuseo ja karjalainen lounas Puukarin Pysäkillä puolen tunnin ajomatkan päässä toisistaan. Varaa suoraan opastus ja ruokailu Äksyt Ämmät matkailun verkkokaupasta. 

Varaa verkkokaupan kautta

Yhteystiedot

Äksyt Ämmät
Kajaanintie 844, 75700 Valtimo
050 477 2570
sales@aksytammat.fi

Loading count of favourites list